logo

mensenvoorzaken

The legal 500 Image3 Image5 Chambers Europe Image4
Arbeidsrecht
Een steeds terugkerend onderwerp in de contacten met de ondernemerscliënten is het arbeidsrecht. Meerdere advocaten van Zwartbol Advocaten zijn bij uitstek thuis in het arbeidsrecht. De begeleiding varieert van ontslag op staande voet situaties tot aan collectieve ontslagen als gevolg van reorganisaties van bedrijven. Zwartbol Advocaten treedt zowel op in de frontlinie bij concrete geschillen als achter de schermen in advisering rondom dossieropbouw.

Speciale kennis en kunde is in huis over arbeidsrechtelijke situaties waarin ook sprake is van arbeidsongeschiktheid en/of bijkomende medische problemen zoals bij reïntegratietrajecten en verschillen van inzicht daarover, WAO-kwesties en soms ronduit twijfelachtige ziektekwesties. De advocaten van Zwartbol Advocaten stellen er een beroepsmatige eer in om ook “de hardste noten” te kraken.

Voor diverse bedrijven houdt Zwartbol Advocaten lezingen over het omgaan met beoordelingsformulieren of over het omgaan met arbeidsongeschiktheids-geschillen en de eigen rol van de “spelers” daarin, zoals werkgever, werknemer, bedrijfsarts en UWV (second opinion).

Meerdere advocaten zijn vanzelfsprekend lid van arbeidsrechtelijke specialisatieverenigingen, zoals de Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA).