logo

mensenvoorzaken

The legal 500 Image3 Image5 Chambers Europe Image4
Contractenrecht
Nationale en internationale contractspraktijk.
 
Bijzondere nadruk ligt bij Zwartbol Advocaten op de nationale en internationale contractspraktijk. Dit omvat zowel het opstellen van (maatwerk)contracten als het screenen en beoordelen van reeds door de cliënt opgestelde contracten.

Gezien de vestiging van Zwartbol Advocaten midden in Shipping Valley is er bijzondere kennis opgebouwd op het gebied van industriële- en scheepsbouwcontracten en aanverwante juridische constructies, zoals eigendomsverklaringen, assignments, escrow agreements, bankgaranties en dergelijke. Regelmatig treedt Zwartbol Advocaten ook op voor reders, offshorebedrijven, toeleveranciers en banken.

Omdat haar advocaten dagelijks aan tafel zitten met DGA’s of mede-aandeelhouders beschikt Zwartbol Advocaten ook over een bijzondere expertise in overnamecontracten als het tot verkoop van de onderneming of delen daarvan komt. Samenwerking met accountants is daarbij zeer gebruikelijk.

Zwartbol Advocaten beschikt over een netwerk van buitenlandse ondernemingsrechtelijke en maritieme collega-kantoren om de cliënt met een (contractuele) vraag naar buitenlands recht snel en vakkundig van dienst te zijn. Omgekeerd is Zwartbol Advocaten regelmatig aanspreekpunt voor buitenlandse advocatenkantoren of cliënten met vragen naar Nederlands recht of geschillen in Nederland. Met het oog op deze internationale praktijk is Zwartbol Advocaten lid van de International Chamber of Commerce (ICC).

(De contracten op de foto's hiernaast zijn gefingeerd en enkel opgesteld voor deze foto's.)