logo

mensenvoorzaken

The legal 500 Image3 Image5 Chambers Europe Image4
Zwartbol actueel
< Terug naar overzicht

15-06-2022

Vacature Advocaat-MedewerkerZwartbol heeft plek voor een (beginnend) advocaat-medewerker voor haar gespecialiseerde industriële- en handelsrechtpraktijk. Klik op de download onder aan de pagina of lees hier de volledige vacature

Ben jij advocaat die er zo’n 3 tot 5 jaar in een meer commercieel gerichte praktijk op heeft zitten? Of ben jij een bedrijfsjurist met een aantal jaren ervaring die de stap (terug) naar de advocatuur wil maken?

Dan biedt Zwartbol Advocaten jou een unieke kans:
  • Uitdagende zaken voor mooie cliënten in een bedrijfsmatige en veelal internationale setting.
  • Volop groei- en opleidingsmogelijkheden richting specialisatie.
  • Een professionele werkomgeving binnen een klein, maar hecht team van advocaten.
  • The best of both worlds: de gespecialiseerde praktijk van de grotere kantoren in de omgeving van een kleiner en collegiaal kantoor.

Wie wij zijn
Onze ondernemingsrechtelijke praktijk biedt de dienstverlening en directe benaderingswijze die onze cliënten van ons verwachten: bereikbaar, snel, in duidelijke taal en oplossingsgericht. Op z’n ‘Rotterdams’ de handen uit de mouwen steken en samen met de cliënt. Onze cliënten hebben dan ook een duidelijk DNA:

  • Middelgrote en grotere bedrijven, veelal actief in de (maritieme) maakindustrie en handel.
  • Bijna altijd internationaal georiënteerd en dus vaak ook Engelstalig.
  • Nuchter en niet op zoek naar geschillen maar naar praktische oplossingen voor de juridische vragen waar zij tegenaan lopen.

Onze dienstverlening
De praktijk die wij voor je hebben, draait volop om Boek 6 en 7 vraagstukken en om ondernemingsrechtelijke Boek 2 onderwerpen, heel veel Engelstalig. Denk aan:

  • Internationale) contracten en hun begeleiding (scheepsbouw, superjachtbouw, toeleveringsindustrie, OEM’s).
  • Algemene voorwaarden, handelsgeschillen, technische- en bouwarbitrages.
  • Overeenkomsten op zeer uiteenlopend gebied: SPA’s en SHA’s, joint ventures, dealer-agreements, NDA’s, LOI’s en MoU’s in vele soorten en maten.

En meer in het algemeen helpen wij onze cliënten bij (juridische) vragen van allerlei aard waar zij als ondernemer tegenaan lopen. Soms zijn dat ‘kleine’ zaken die opgelost moeten worden en soms draait het om complexe contracten met (zeer) substantiële belangen.

Wat wij jou bieden
Wij investeren permanent in de ontwikkeling van onze advocaten, bijvoorbeeld met juridisch-specialistische en ook taalopleidingen. Daarnaast hebben wij een eigen opleidingsinstituut, de Zwartbol Academy, om daarmee vorm en inhoud te geven aan onze gespecialiseerde niche-praktijk. De praktijk en ons kantoor bieden volop gelegenheid om jezelf in de jaren na jouw overstap te specialiseren in de rechtsgebieden die jou aanspreken, waar jij goed in bent en die (enigszins) passen binnen onze beschreven praktijk.

Wat verwachten wij van jou?
Allereerst en vooral dat je de mentaliteit meeneemt die past bij de beschrijving van ons kantoor, bij onze cliënten en bij onze benaderingswijze. Wij vragen een full-time commitment en de mentale openheid om je de komende jaren verder te willen vormen en ontwikkelen in een prachtige praktijk bij een niche-kantoor dat daar alle kansen toe biedt.

Geïnteresseerd?
Stuur dan een LinkedIn-bericht naar Bas Ort of een mailtje naar ort@zwartbol.eu en we maken een afspraak om eens verder te praten. Als je wilt, voeg je jouw CV erbij. Bellen kan ook altijd eerst: 0653784827.

Download bestand (PDF)
< Terug naar overzicht